Technické lyceum v kožených bundách a řetězech

Poslední akce, kde naše kapela Nejvyšší čas vystoupila byla opět v prostorách Dance Areny (bývalé Roxy). I po již odehraném stužkováku gymnázia to byl pro nás stále nevšední zážitek, protože hrát na stužkovacím plese je úplně něco jiného než zábava v kulturáku. Všichni jsou v oblecích a celková atmosféra je slavnostní. My co známe klasické upjaté stužkovací plesy,které se konají zpravidla v prostorách Fóra, jsme byli příjemně překvapeni atmosférou na Roxy. Neměli jsme ani nejmenší potuchy, jaký program si pro hosty studenti připravili.

Už když jsme se připravovali a nosili nástroje na pódium, potkávali jsme v zákulisí kožené bundy, řetězy a motorkářské helmy. Nevěděli jsme, co si o tom máme myslet. Když bylo vše přichystáno a proběhla zvuková zkouška, část kapely spolu se zvukaři se přesunula do blízké restaurace. Zde jsme chtěli zabít čas do začátku našeho vystoupení (v televizi dávali Zorra Smile). Zbytek kapely setrval v prostorách Roxy.

Pak už se přiblížil čas – nejvyšší čas – a my jsme se přesunuli zpět na Roxy a postupně se sešli na pódiu. Oproti plesu gymnázia byla celková návštěvnost menší, takže první sérii jsme absolvovali s poloprázdným parketem, ale akce se brzy začala rozjíždět. Po první sérii jsme se měli dozvědět, proč ty kožené bundy atd. Studenti lycea si připravili výstup na téma „Policejní akademie“ – známá scéna, kdy policisté přijdou do baru Modrá ústřice a jsou nuceni homosexuály v kožených bundách tančit tango. Studenti měli choreografii velmi dobře secvičenou a my jsme se opravdu pobavili.

Potom následovaly naše další série a parket se pomalu, ale jistě naplnil. Málokdy se vám stane, aby pod pódiem pařili hoši z Modré ústřice. V průběhu hraní došlo k mnoha humorným okamžikům, kdy se na našeho poloodhaleného zpěváka (pravděpodobně z důvodu horka na pódiu Wink) začala stěhovat kožená vestička a motorkářská helma. V dalším mezičase jsme shlédli světelnou show, která sklidila velký ohlas. Pro velký úspěch došlo i k opakovanému vystoupení hochů v kožených bundách. Pak už pódium zase patřilo nám. Publikum bylo skvělé, všichni se dobře bavili. Rádi bychom tímto poděkovali skvělému kolektivu TLB 4, že nás pozvali na svůj stužkovací ples. Velké díky taky patří zvukařům – Liborovi a Mářímu za skvělý zvuk (tentokrát si na nás vzali větší mix). Užili jsme si skvělou akci, v současné době zkoušíme a těšíme se na další.

Nevique