Gymnázium se umí bavit!

Vážení příznivci a fanoušci Nejvyššího času,

Když jsem se probudil z alkoholového komatu po stužkovacím plese „Géčka“ třebíčského gymnázia, nastal čas, abych celou akci ze svého pohledu zrekapituloval. Podle mě šlo o možná nejvydařenější akci v historii kapely, jelikož naši gymnazisti se ukázali jako velice vděčné publikum a jeho reakce byly jedním slovem ohromné.

Na akci jsem dorazil taxíkem o půl osmé večer, abych vzápětí ve foyer klubu Dance Arena narazil na zbytek kapely, která již měla vše nachystané a zrovna mířila ven na večeři. Byl jsem sice už po jídle, ale rozhodl jsem se k nim připojit, protože se mi nechtělo dřepět v klubu o samotě.

V restauraci si kolegové z kapely si objednali pokrmy vesměs smažené, já jsem zůstal pouze u piva, které pravděpodobně přitékalo až z Norska, protože bylo ledové až z něj trnuly zuby. Za chvíli se k nám ještě připojil Libor Mahr, který se na spoustě našich akcí stará o profesionální zvuk. Stihl jsem zkonzumovat dvě pivka a čas našeho nástupu se pomalu blížil, takže jsme se přesunuli do klubu a zaujali místo u našeho stolu, od kterého jsme museli vyšachovat partičku studentů, kteří ho mezitím obsadili.

Program byl trošku ve skluzu, takže jsme nakonec nastoupili asi o půl hodiny později. Následovala rychlá zvuková zkouška a třetí píseň už jsme hráli s celkem dobře vychytaným zvukem. Na parketu to bylo znát. V klubu bylo údajně 400 lidí a v době našeho vystoupení byla valná většina z nich na parketu. Atmosféra byla neuvěřitelná a dav pod námi doslova překypoval energií. Studenti zapomněli na svoje saka a plesové róby a zformoval se rozžhavený skákající dav doplněný lesem skandujících a mávajících rukou. Náš výstup jsme proložili dvěma pauzami, z čehož druhá byla programem nařízená. Přestávky jsem využil k další konzumaci pivka a krátkému osvěžení v ledovém vzduchu za klubem. Popovídali jsme si s pár známými a šli jsme na závěrečnou sérii ploužáků, po které jsme se už museli s našimi fanoušky rozloučit.

Ověřil jsem si, že i při hlasovém onemocnění, které momentálně prodělávám, jsem schopný kvalitně zvládnout kratší vystoupení. Prožil jsem moc příjemný večer a kvalitně se pobavil. Moje euforie z dobře zvládnuté akce nakonec vyústila v to, že jsem se nadměrně společensky unavil a kamarádi z kapely mě museli odvézt domů. Tento ples budiž zapsán v kapelní kronice zlatým písmem. Děkujeme Liborovi a Mářímu za skvělý zvuk, pořadatelům, že nás pozvali a všem hostům, že se výborně bavili. Na závěr jsem se chtěl omluvit jedné sympatické slečně, která mě v závěru našeho výstupu chtěla pozvat na drink a potom jsme se nejspíš nějak minuli. Pokud pozvání stále platí, rád ho přijmu 😉

Nashledanou na další akci ! Váš Golet.