Ples superhrdinů

15.12.2012 jsme byli pozváni, abychom zahráli na stužkovacím plese třídy 4.C gymnázia. Ples se konal v Grandhotelu v Třebíči. Zde už jsme v minulých letech hráli, proto jsme se opět těšili na tahání aparátu malým a temným nákladním výtahem, šílenou akustiku sálu (kde se veškeré zvuky vrací s tisícerou ozvěnou) a nutnost proboxovat se davem k baru nebo na WC. Nicméně jsme se přesto jako vždy těšili, že si zahrajeme.

Krom výše uvedeného mě na večeru nejvíce mrzí určité organizační nedostatky, které zde ale nebudu nijak rozpitvávat. Nakonec jsme se domluvili (snad k všeobecné spokojenosti), což je důležité. Dále mě trochu mrzí, že i přes přítomnost ochranky jsme zase měli na pódiu návštěvu, naštěstí se opět nic nestalo, aparatura i nástroje přežily bez úhony. Zdá se, že mikrofon působí na lidi (zejména muže) posilněné alkoholem jistým nevysvětlitelným kouzlem, které se projevuje nutkavou touhou proklopýtat mezi bednami, stojany, kabely a nástroji a jít si do něj zařvat. Ještě že máme zvukaře Libora, který vládne prostým, ale velice účinným chvatem zvaným MUTE.

Dost už ale negativního. Celkově se večer vydařil, zahráli jsme si dobře, pod pódiem to žilo, publikum bylo skvělé a v některých písních nám pomohlo i se zpěvem. Moc děkujeme za podporu a skvělou atmosféru. Ples měl tématiku superhrdinů, takže při předtančení se na parketě objevil Superman, Batman, kočičí ženy, Lara Croft a mnoho dalších (palec nahoru pro Fantomase). Chválím všechny body programu, byly opravdu vydařené.

Hráli jsme do dvou hodin, odehráli téměř celý playlist včetně naší písničky. V sále bylo celou dobu šílené vedro, takže jsme byli značně zničení i přes pravidelné doplňování tekutin. Publikum na tom bylo asi podobně, protože se nekonal ani přídavek. Opravdu si myslím, že to bylo tím vedrem. Doufám, že ne tím, že jsme zase hráli nahlas a ZESLABIT TO NEJDE.

Nejvíce jsme se pobavili při následném stěhování aparátu zpět do aut. Nákladní výtah byl temný a plný příšer. A navíc nás poctil návštěvou i jeden superhrdina, který byl při předtančení opomenut. O jeho existenci jsme se dozvěděli s Mirkem teprve ten den dopoledne, když jsme hledali na youtube trailer na Iron Mana 3. A kde se vzal, tu se vzal, z youtube na nás vyběhl on – Doodie Man. Nevím, jestli ho znáte… Je to hrdina, který na každého padoucha  „háže bobek“ – a to doslova. Veškeré jeho příhody jsou těžkou formou fekálního humoru (naštěstí pouze kresleného). Pokud máte zájem, vyhledejte si Doodie Mana na youtube. Musím říct, že vydržím docela dost, ale při sledování Doodie Mana jsem chvílemi lehce upadala do rozpaků. Takže pozor na hrdiny, ne vždycky se za upnutým barevným trikotem skrývá Superman.

Doodie Man

Těšíme se na vás zase příště.

 

J.