Ve znamení stužkováků

V nedávné době naše kapela hrála na třech stužkovacích plesech. Dovolte mi krátké shrnutí našich zážitků z těchto akcí. Musím předeslat, že všechny tři plesy byly velmi vydařené.

Stužkovací ples 4.C gymnázia

První stužkovací ples se uskutečnil 19.11.2011 ve Fóru v Třebíči. Organizace plesu byla výborná, na všech stolech ležely programy večera, takže jsme věděli, kdy se máme objevit na pódiu a kdy ne, celkově o nás bylo dobře postaráno. Zvučili nás naši přátelé Libor a Máří a zvuk byl opravdu vynikající, jak na pódiu, tak i pod pódiem. Kluci nás bavili historkami, které zažili s rodiči a příbuznými maturantů. Vtipné dotazy typu „Hrajou pěkně, ale nešlo by to trochu ztlumit?“ atd. pobavily celou kapelu. Publikum bylo skvělé, parket se pomalu zaplňoval již od začátku naší hudební produkce. Hrálo se nám moc dobře, příliš jsme to nekazili Smile(alespoň doufám). Ve dvě hodiny jsme museli oficiálně skončit, nebýt tohoto pravidla, možná bychom hráli ještě dál (pokud by nám to fyzické síly umožnovaly), protože lidi byli opravdu skvělí, tancovali jako o život. Na konci koncertu jsme byli v euforii po dávce pozitivní energie z publika. Někteří členové kapely pokračovali po odvezení aparatury v mejdanu ještě v naší zkušebně. Společnost jim dělala láhev vodky. Bojovala statečně, ale nakonec padla.

Stužkovací ples 8.G gymnázia

Pozitivně naladění minulou zkušeností jsme se již těšili na další stužkovací ples, tentokrát 03.12.2011 opět ve Fóru. Maturanti pojali ples ve stylu hippies. Byli jsme požádáni, zda bychom nemohli také dorazit ve stylovém oděvu. Tomuto požadavku jsme se rozhodně nebránili, máme rádi recesi. Od počátku akce jsme se s dětinskou radostí těšili, co budou mít ostatní členové kapely na sobě. Když jsme potom uviděli úbory svých kolegů, královsky jsme se bavili. Jako nejlepší musím ocenit úbor Mirka, nedokážu jeho zjev dostatečně okomentovat (to se musí vidět), proto navštivte naši fotogalerii, ať se taky pobavíte. Někteří (Mára) na stylový úbor zapomněli (hambaYell). Nicméně Mára svůj prohřešek později napravil zapůjčením paruky, lenonek a košile od jednoho z maturantů. Nejlepší bylo, že když dorazil Dočky, z počátku jsme ho ani nepoznali.Smile Sice jsme nakonec v hippies stylu byli jediní, protože maturanti se do kostýmů převlékali pouze na předtančení, ale vůbec nám to nevadilo. Akce byla taktéž výborná, parket se sice plnil trochu pomaleji, ale závěr byl strhující. Trochu nás vyděsil Golet, kterému se v průběhu večera udělalo zle, ale nakonec všechno dobře dopadlo. Opět se nám ve dvě hodiny nechtělo z pódia. Děkujeme za další výbornou akci.

Stužkovací ples PEK4 SPŠT

09.12.2011 jsme hráli na stužkovacím plese průmyslovky, který se konal v Domě zahrádkářů v Třebíči. Zde jsme se tísnili na úzkém pódiu, které mělo vepředu jakousi dřevěnou ohrádku (asi proti rozzuřeným davům). Zvuk však byl opět velmi dobrý, organizace spíše operativní, ale bylo o nás výborně postaráno. Lidí bylo méně než na stužkovacích plesech gymnázia, po stužkování se jich zřejmě hodně přesunulo za zábavou jinam. Doufám, že ti co zůstali, se dobře bavili. Nám se hrálo dobře i přes drobné přehmaty Tongue out, kterých jsme se při hraní dopustili. Jelikož lidí postupně ubývalo, ukončili jsme vystoupení před půl druhou hodinou ranní. I přes menší účast opět vydařený večer. Ale ty schody na Domě zahrádkářů mají u nás mínus tři bludišťákyTongue out.

V dohledné době nás čeká kratší pestávka, ale už se těšíme na příští rok, kdy nás (jak doufám) čekají další skvělé akce. Zároveň bych všem našim fanouškům ráda popřála příjemné prožití svátků a hodně štěstí v novém roce. Budeme se na Vás těšit, přijďte s námi zapařit, mrkněte do sekce koncerty.

Jana