Tři akce v jednom

Omlouváme se všem, kteří chodí na naše stránky a již dlouhou dobu se tu neobjevil žádný článek z našich odehraných akcích. Tímto bychom to chtěli napravit a dáme Vám ochutnávku z našich posledních tří akcí.

Čáslavice – Retro fest 26.11.2010

Na tuto akci jsme se velice těšili, protože se měla uskutečnit v „domácím prostředí“ – v kulturáku v Čáslavicích. Na programu byly skupiny Nejvyšší čas, Zeus a Brizzolit. O pořadí kapel probíhalo hlasování na Facebooku, kde jsme se umístili na „čestném“ prvním místě, což znamenalo hrát pro poloprázdný kulturák, ale také možnost se po hraní zbořit na domácí půdě a zapařit při tom na kapely Zeus a Brizzolit, čehož jsme samozřejmě využili (ale o tom až později). Když nás s určitým časovým předstihem oslovil pořadatel s tím, že máme přijít v retro oblečcích, byli jsme z toho trochu rozpačití, ale někteří členové kapely neváhali a oprášili ze skříní staré evergreeny ve stylu tesilky, vaťák, zmijovka, tepláková souprava, šusťáky, dávno zapomenuté riflové košile apod. Co se týče organizace, bylo vše velmi dobře zvládnuto, zvukař byl velmi vstřícný a zvuk dělal velmi dobře a všem se nám líbil. Začínali jsme opět hrát pro prázdný sál, ale hraní jsme si užívali. Po počátečních nesnázích se nám vedlo dobře, třešinkou na dortu byla premiéra písničky Rebel yell od Billyho Idola, která se nám opravdu podařila. Lidí začalo postupně přibývat a doufáme, že se dobře bavili. Pařili i kolegové z kapely Zeus a publikum si vyžádalo i přídavky. Poté jsme však už museli vyklidit pódium a začali jsme se věnovat činnosti jiné – také velmi příjemné. Hladina alkoholu postupně stoupala, peklo otevíralo svůj bezedný chřtán, vznikla zajímavá fotodokumentace tanečních kreací některých členů kapely. Na parketu jsme si užili i vystoupení ostatních kapel, ani ony nezklamaly s retro vizáží. Sečteno  a podtrženo – opět jedna velmi vydařená akce. Jinak Bažo, te vépečke bele moc gut 🙂

 

Grand hotel Třebíč – stužkovací ples 4.A třebíčského gymnázia 4.12.2010

Rok se s rokem sešel a opět přišlo období stužkovacích plesů. Loni jsme možnosti zahrát si na stužkovacích plesech využili třikrát a letos jsme byli opět osloveni – tentokrát gymnáziem a SPŠT. První nás čekal stužkovací ples třebíčského gymnázia, který proběhl ve velkém sále Grand hotelu v Třebíči. Když jsme dorazili na místo, zvukaři zde byli již připraveni a nebyli v příliš dobré náladě, kterou jsme jim způsobili ne příliš dobrou časovou organizací a celkově organizací stužkováku. Jak jsme později zjistili, celý večer se vyznačoval nedostatkem organizace, chvílemi jsme nevěděli, jaký program bude následovat, za třídu s námi komunikovali různí lidé (pokud komunikovali :-). Přes všechny různé nesnáze jsme začali hrát asi v devět hodin, abychom odehráli dvě písničky a uvolnili prostor pro předtančení ve stylu mafiánských 30tých let. Poté jsme již hráli nepřetržitě, našel se prostor i pro pomalé písničky na tanec maturantů s rodiči a učiteli. Návštěvnost plesu byla velmi hojná, opravdu jsme si nemohli stěžovat, že by byl parket prázdný, ba naopak když jsme hráli , tak to pod námi na parketu přímo vřelo. Kolem půlnoci jsme měli delší přestávku. Maturanti zajistili ukázku gymnastických vystoupení, které jsme se zájmem sledovali. Poté jsme pokračovali v hraní, publikum bylo výborné, skončili jsme asi před třetí hodinou. Odjížděli jsme poměrně vyčerpáni, protože nás jednak smažily reflektory a celkově bylo na grandu poměrně horko. Opět můžeme s uspokojením konstatovat, že šlo o velice příjemnou akci.Dík patří zvukařům za perfektní zvuk.

 

Roxy – stužkovací ples TLA4 11.12.2010

Následující víkend nás čekal ples TLA4 ze SPŠT na Roxy. Poučili jsme se z předchozích nezdarů a se zvukaři se setkali v šest hodin na místě, abychom vše řádně připravili a potom již nenarušovali program plesu. Maturanti se o nás moc dobře starali a poskytli nám veškerý servis (cukroví, chlebíčky, nápoje). Kokain a striptérky v šatně bohužel chyběli, ale do příště to snad napravíme. J Po nazkoušení zvuku jsme odešli posedět do blízké hospody. V deset hodin jsme začínali hrát. Návštěvnost plesu byla menší než u gymnázia, přesto doufáme, že se všichni dobře bavili. Maturanti ze SPŠT opět nezklamali vtipným předtančením. Dámská část kapely byla postižena mužskou smrtelnou chorobou na 7 písmen (RÝMIČKA), ani kašílek nechyběl, občas to proto u našeho stolu vypadalo jako v lékárně, když byly podávány léky na kašel, choleru a tak J. Přesto jsme hraní s úspěchem zvládli a všem děkujeme za velmi vydařený večer s příjemnou atmosférou. Dík pořadatelům, že si nás pozvali.

Jana a Nevique